26 Mart 2014 Çarşamba

PATATES VE HAVUÇLU ET HAŞLAMA

PATATES VE HAVUÇLU ET HAŞLAMA

MALZEMELER

YARIM KİLO KEMİKLİ PİRZOLALIK ET
3 ADET PATATES
3 ADET HAVUÇ
SIVI YAĞ
2 LİTRE SICAK SU
KARABİBER
NANE
TUZ

YAPILIŞI

PATATES VE HAVUÇLAR BİR TENCEREDE, ET AYRI BİR TENCEREDE HAŞLANIR..
HAŞLANAN PATATES VE HAVUÇLARIN KABUĞU SOYULUP,HALKA HALKA DOĞRANIR, BİR KABA ALINIR.
ÖTE YANDAN SIVI YAĞ TENCEREYE ALINIR,HAŞLANAN ETLER EKLENİR VE KAVURULUR.
ETLER KAVURULDUKTAN SONRA PATATES VE HAVUÇLAR EKLENİR.
EZİLMEDEN BİRAZ KARIŞTIRILARAK HARMANLANIR.
SICAK SU EKLENİR.
TUZ,KARABİBER,NANE DE İLAVE EDİLİP BİRAZ DAHA PİŞİRİLİR.
AFİYET OLSUN..


























1 yorum: