ET YEMEKLERİ

PATATES VE HAVUÇLU ET HAŞLAMA

MALZEMELER

YARIM KİLO KEMİKLİ PİRZOLALIK ET
3 ADET PATATES
3 ADET HAVUÇ
SIVI YAĞ
2 LİTRE SICAK SU
KARABİBER
NANE
TUZ

YAPILIŞI

PATATES VE HAVUÇLAR BİR TENCEREDE, ET AYRI BİR TENCEREDE HAŞLANIR..
HAŞLANAN PATATES VE HAVUÇLARIN KABUĞU SOYULUP,HALKA HALKA DOĞRANIR, BİR KABA ALINIR.
ÖTE YANDAN SIVI YAĞ TENCEREYE ALINIR,HAŞLANAN ETLER EKLENİR VE KAVURULUR.
ETLER KAVURULDUKTAN SONRA PATATES VE HAVUÇLAR EKLENİR.
EZİLMEDEN BİRAZ KARIŞTIRILARAK HARMANLANIR.
SICAK SU EKLENİR.
TUZ,KARABİBER,NANE DE İLAVE EDİLİP BİRAZ DAHA PİŞİRİLİR.
AFİYET OLSUN..



























KURU KÖFTE



ekmek içi (yarım somun ekmek içi),
1 adet kuru soğan,
1 adet yumurta,
3 diş sarımsak,
1 çay kaşığı kimyon,
1 çay kaşığı karabiber,
tuz,
bir tutam maydanoz

Kuru soğan rendelenir iyice su altında yıkanır suyu sıkılır,ekmek içi su altında yıkanır ıslatılır suyu sıkılır, kıyma,ekmek içi,soğan,yumurta,sarımsak,tuz,karabiber kimyon,maydanoz karıştırılıp iyice yoğurulur.en az 10-15 dk.. ne kadar yoğurulursa o kadar güzel oluyor.. sonrada başka bir kaba alınıp streçlenip buzdolabına atılır.
En az 2 saat dinlendirilir..
                                      Sonrada çıkarılıp istenilen şekilde şekil verilerek kızartılır.
Ocağı büyük gözde ilkin yarım yapıp,ters yüz yapa yapa kızartıp son aşamada ısıyı artırırsanız köftelerin içinin                           çiğ kalmasını önler kuru olmasının önüne geçersiniz.
                                                                   Afiyet Olsun ;)














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder