13 Mart 2014 Perşembe

KURU FASULYE

KURU FASULYE

 

MALZEMELER

1 SU BARDAĞI KURU FASULYE
3 LİTRE SICAK SU(HAŞLAMAK İÇİN)
3 LİTRE SICAK SU (PİŞİRMEK İÇİN)
1 ADET KURU SOĞAN
3-4 ADET BİBER
2 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
1 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI
2 ADET KÜP ŞEKER
SIVI YAĞ
TUZ
KARABİBER


 YAPILIŞI

3 LİTRE KAYNAMIŞ SUYA 1 SU BARDAĞI KURU FASULYE VE 2 ADET KÜP ŞEKER(HAŞLANMA SÜRESİNİ KISALTIR VE GAZI ALIR) KONUR  HAŞLANMAYA BIRAKILIR.
HAŞLANAN FASULYELER YUMUŞAMAYA BAŞLAYINCA OCAKTAN ALINIR SÜZÜLÜR.
SOĞAN VE BİBER YAĞLA PEMBELEŞİNCEYE DEK KAVURULUR.
DOMATES VE BİBER SALÇASI İLAVE EDİLİR.
İYİCE KARIŞTIRILARAK KIZARTILIR.
HAŞLANAN FASULYELER İLAVE EDİLİR.
1-2 KEZ FAZLA EZMEDEN KARIŞTIRILIR.3 LİTRE SU EKLENİR(FASULYENİZ ÇOK SU ÇEKİYORSA SU MİKTARI ARTIRILIP AZALTILABİLİR)
TUZ VE KARABİBER DE EKLENİP PİŞMEYE BIRAKILIR.
PİŞİNCE OCAKTAN ALINIR.
AFİYET OLSUN.















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder