13 Mart 2014 Perşembe

TEL ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVI

TEL ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVI

 

MALZEMELER

1 SU BARDAĞI BULGUR
3 YEMEK KAŞIĞI TEL ŞEHRİYE
3 SU BARDAĞI SICAK SU
ET SUYU(TABLET)
SIVI YAĞ VEYA TEREYAĞI
TUZ

YAPILIŞI

YAĞ KIZDIRILIR VE TEL ŞEHRİYELER EKLENİR..
TEL ŞEHRİYELER  KIZARMAYA YÜZ TUTUNCA YIKANIP SÜZÜLEN BULGUR İLAVE EDİLİR KARIŞTIRILIR.
2-3 DK BU ŞEKİLDE KAVURULUR.
3 BARDAK SICAK SU EKLENİR.TUZ VE ET SUYU TABLETİ KONUP TABLET ERİYİP TUZU HER YERE DAĞILDIĞINDAN EMİN OLUNCAYA DEK 15-20 SANİYE KARIŞTIRILIP TENCERENİN KAPAĞI KAPATILIR.
KISIK ATEŞTE SUYUNU ÇEKENE DEK PİŞİRİLİR.
AFİYET OLSUN.
NOT: ET SUYU TABLETİ KONMAYACAKSA TUZUNU DAHA FAZLA ATMAK GEREKİR.
TABLETTE TUZLU OLDUĞU İÇİN DİKKAT ETMEK GEREKİR.

























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder