TEL ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVI
MALZEMELER
1 SU BARDAĞI BULGUR
3 YEMEK KAŞIĞI TEL ŞEHRİYE
3 SU BARDAĞI SICAK SU
ET SUYU(TABLET)
SIVI YAĞ VEYA TEREYAĞI
TUZ
YAPILIŞI
YAĞ KIZDIRILIR VE TEL ŞEHRİYELER EKLENİR..
TEL ŞEHRİYELER KIZARMAYA YÜZ TUTUNCA YIKANIP SÜZÜLEN BULGUR İLAVE EDİLİR KARIŞTIRILIR.
2-3 DK BU ŞEKİLDE KAVURULUR.
3
BARDAK SICAK SU EKLENİR.TUZ VE ET SUYU TABLETİ KONUP TABLET ERİYİP TUZU
HER YERE DAĞILDIĞINDAN EMİN OLUNCAYA DEK 15-20 SANİYE KARIŞTIRILIP
TENCERENİN KAPAĞI KAPATILIR.
KISIK ATEŞTE SUYUNU ÇEKENE DEK PİŞİRİLİR.
AFİYET OLSUN.
NOT: ET SUYU TABLETİ KONMAYACAKSA TUZUNU DAHA FAZLA ATMAK GEREKİR.
TABLETTE TUZLU OLDUĞU İÇİN DİKKAT ETMEK GEREKİR.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder