12 Mart 2014 Çarşamba

DOMATESLİ MAKARNA

DOMATES SOSLU MAKARNA

 

 MALZEMELER

 YARIM PAKET MAKARNA
1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
2-3 DOMATES
NANE
PUL BİBER
BEŞ TÜRLÜ
SU BARDAĞININ 3TE1 İ SICAK SU
2 LİTRE KADAR SICAK SU
SIVI YAĞ
MAYDANOZ

YAPILIŞI

YARIM PAKET MAKARNA (BEN KELEBEK MAKARNA KULLANDIM SİZ İSTEDİĞİNİZ ÇEŞİDİ KULLANABİLİRSİNİZ) 2 LİTRE KAYNAR SUYA ATILIR.TUZ ATILIR..
HAŞLANMAYA BIRAKILIR..
YAKLAŞIK 15-20 DK HAŞLANDIKTAN SONRA OCAKTAN ALINIP SÜZÜLÜR.
ÖTE YANDAN OCAĞA YAĞ KONUR.
DOMATESLER VE SALÇA İLAVE EDİLİR.
KARIŞTIRILARAK KREM KIVAMINA GELMESİ SAĞLANIR..
DAHA SONRA PUL BİBER,NANE,BEŞ TÜRLÜ(YADA KARABİBER)  İLAVE EDİLİR.
MALZEMELER KARIŞTIRILIR.SICAK SU VE TUZ  İLAVE EDİLİR.
BU ŞEKİLDE İYİCE HIZLI KARIŞTIRILIR.SALÇANIN TOPAK TOPAK OLAN KISMI AÇILACAKTIR BU ŞEKİLDE..
MAKARNALAR İLAVE EDİLİR.
YAKLAŞIK 3-5 DK HAFİF KARIŞTIRILARAK PİŞİRİLİR.
ZİRA MAKARNALARIN EZİLMEMESİ GEREKİR.
OCAKTAN ALMAYA YAKIN MAYDANOZ İLAVE EDİLİR.
OCAKTAN ALINIR.
AFİYET OLSUN.


























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder