PİLAVLAR

SEBZELİ BULGUR PİLAVI

SEBZELİ BULGUR PİLAVI

MALZEMELER:
1 SU BARDAĞI BULGUR
4 SİVRİ  BİBER
1 ADET KURU SOĞAN
 3 BÜYÜK DOMATES
1 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI
3 SU BARDAĞI SICAK SU
SIVI YAĞ
ET SUYU(TABLET)
TUZ
 YAPILIŞI:
KURU SOĞAN VE BİBERLER İNCE İNCE KIYILIR YAĞDA İYİCE PİŞİNCEYE DEK KIZARTILIR..
DAHA SONRA KABUĞU SOYULUP DOĞRANMIŞ DOMATES VE SALÇA KATILIP KARIŞTIRILIR.
SALÇA İÇİNDE İYİCE ERİYİNCE YIKANMIŞ BULGUR İLAVE EDİLİR KARIŞTIRILIR.
3 BARDAK KAYNATILMIŞ SU VE ET SUYU TABLETİ,TUZ İLAVE EDİLİP BİR KAÇ KEZ KARIŞTIRILIR..
AMAÇ ET TABLETİNİN ERİMESİ VE TUZLA BULGURUN HER TARAFINA EŞİT DAĞILMASI.
KAPAĞI KAPATILIP KISIK ATEŞTE PİŞİRİLİR..
SUYUNU ÇEKİNCE OCAKTAN ALINIR..
AFİYET OLSUN..



















TEL ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVI

 

MALZEMELER

1 SU BARDAĞI BULGUR
3 YEMEK KAŞIĞI TEL ŞEHRİYE
3 SU BARDAĞI SICAK SU
ET SUYU(TABLET)
SIVI YAĞ VEYA TEREYAĞI
TUZ

YAPILIŞI

YAĞ KIZDIRILIR VE TEL ŞEHRİYELER EKLENİR..
TEL ŞEHRİYELER  KIZARMAYA YÜZ TUTUNCA YIKANIP SÜZÜLEN BULGUR İLAVE EDİLİR KARIŞTIRILIR.
2-3 DK BU ŞEKİLDE KAVURULUR.
3 BARDAK SICAK SU EKLENİR.TUZ VE ET SUYU TABLETİ KONUP TABLET ERİYİP TUZU HER YERE DAĞILDIĞINDAN EMİN OLUNCAYA DEK 15-20 SANİYE KARIŞTIRILIP TENCERENİN KAPAĞI KAPATILIR.
KISIK ATEŞTE SUYUNU ÇEKENE DEK PİŞİRİLİR.
AFİYET OLSUN.
NOT: ET SUYU TABLETİ KONMAYACAKSA TUZUNU DAHA FAZLA ATMAK GEREKİR.
TABLETTE TUZLU OLDUĞU İÇİN DİKKAT ETMEK GEREKİR.


























ARPA ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI


MALZEMELER

1 SU BARDAĞI PİRİNÇ
3 YEMEK KAŞIĞI ARPA ŞEHRİYE
3 SU BARDAĞI SICAK SU
ET SUYU(TABLET)
SIVI YAĞ VE TEREYAĞI 
LİMON(1-2 DAMLA)
TUZ

YAPILIŞI

SIVI YAĞ VE TEREYAĞI TENCEREYE ALINIR.
ERİYEN YAĞA ARPA ŞEHRİYELER EKLENİR..
  ARPA ŞEHRİYELER  KIZARMAYA YÜZ TUTUNCA YIKANIP SÜZÜLEN PİRİNÇ İLAVE EDİLİR KARIŞTIRILIR.
2-3 DK BU ŞEKİLDE KAVURULUR.
3 BARDAK SICAK SU EKLENİR.TUZ,BİRKAÇ DAMLA LİMON(TEREYAĞI PİLAVI KARARTACAĞINDAN LİMON PİLAVIN BEYAZ RENGİNİ KORUMASINI SAĞLAYACAKTIR) VE ET SUYU TABLETİ KONUP TABLET ERİYİP TUZU HER YERE DAĞILDIĞINDAN EMİN OLUNCAYA DEK 15-20 SANİYE KARIŞTIRILIP TENCERENİN KAPAĞI KAPATILIR.
KISIK ATEŞTE SUYUNU ÇEKENE DEK PİŞİRİLİR.
AFİYET OLSUN.
NOT: ET SUYU TABLETİ KONMAYACAKSA TUZUNU DAHA FAZLA ATMAK GEREKİR.
TABLETTE TUZLU OLDUĞU İÇİN DİKKAT ETMEK GEREKİR.




























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder