SEBZE YEMEKLERİ

YUMURTALI ISPANAK


 

MALZEMELER

1 KİLO ISPANAK
1 YUMURTA
SIVI YAĞ
TUZ
 

 YAPILIŞI

 ISPANAK DOĞRANIP SİRKELİ SUDA 5 DK KADAR BEKLETİLİR.
SONRADA SÜZÜLÜP, TEKRARDAN MUSLUK ALTINDA İYİCE YIKANIR.
TENCEREYE KONUP KENDİ SUYUNDA KISIK ATEŞTE HAŞLANMAYA BIRAKILIR.
AĞZA ALINCA DİRİLİĞİ GİTMİŞSE OCAKTAN ALINIR .
 1 YUMURTA AYRI BİR KAPTA ÇIRPILIP, SIVI YAĞ KONAN TENCEREYE İLAVE EDİLİR PİŞİRİLİR.
YUMURTA PİŞİNCE TENCEREDEN ALINIR BAŞKA BİR KABA KONUR.TENCERE DE KALAN YAĞA HAŞLANMIŞ ISPANAKLAR  KONUR SIK ARALIKLARLA KARIŞTIRMAK KAYDI İLE 3-5 DK KAVRULUR.
DAHA SONRA PİŞİRİLEN YUMURTA İLAVE EDİLİR KARIŞTIRILARAK BU ŞEKİLDE DE 2-3 DK PİŞİRİLİR.
TUZU ATILIP OCAKTAN ALINIR SERVİS YAPILIR.
AFİYET OLSUN.




















 

 

 

BABAGANUÇ ( DÖVMEÇ,İMAM BAYILDI)

MALZEMELER:

6-7 ADET  PATLICAN
6-7 ADET SİVRİ BİBER
3-4 DİŞ SARIMSAK
TUZ
SIVI YAĞ

YAPILIŞI:

PATLICANLAR VE BİBERLER KÖZLENİR.
KABUKLARI SOYULUP İNCE İNCE DOĞRANIR.
TENCEREYE YAĞ ALINIP KIZDIRILIR.
KÖZLENMİŞ PATLICAN VE BİBERLER İLAVE EDİLİR.
KISIK ATEŞTE SIK SIK KARIŞTIRILARAK PİŞİRİLİR.
PİŞMEYE YAKIN TUZ VE SARIMSAK ATILIP 2-3 DK DAHA PİŞİRİLİR OCAKTAN ALINIR.
AFİYET OLSUN. 

TAZE FASULYE



MALZEMELER:

YARIM KG TAZE FASULYE
10 ADET ORTA BOY DOMATES
2-3 ADET SİVRİ BİBER
SIVI YAĞ
TUZ
SARIMSAK

YAPILIŞI:

OCAĞA YAĞ KONUP ISITILIR.
KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRANAN BİBERLER ATILIP 2-3 DK SOTELENİR..
SONRA TAZE FASULYELER İLAVE EDİLİR.
SIK SIK KARIŞTIRILARAK (EZMEDEN) İYİCE PİŞMESİ SAĞLANIR..
KIZARDIĞINDAN EMİN OLUNUNCA DOMATES VE TUZ İLAVE EDİLİP KISIK ATEŞTE PİŞİRİLMEYE BIRAKILIR.
YEMEĞİN SUYU FAZLA KURUMADAN OCAKTAN ALINIR.
AFİYET OLSUN..
 





YAZ TÜRLÜSÜ




MALZEMELER:

2 ADET PATLICAN
4-5 ADET DOMATES
6-7 ADET BİBER
SIVI YAĞ
TUZ

YAPILIŞI:

KIZGIN YAĞA BİBERLER ATILIP HAFİF PİŞİRİLİR.
PATLICANLAR EKLENİR ..
PATLICANLAR İYİCE KIZARINCA KABUKLARI SOYULMUŞ DOMATESLER EKLENİR.
TUZ ATILIR.
ARZUYA GÖRE SARIMSAKTA KONABİLİR
KISIK ATEŞTE PİŞİRİLİR..
AFİYET OLSUN



KISIR



MALZEMELER:

 1 KASE KISIRLIK
2 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
2 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI
 DOMATES
SALATALIK
MARUL
TAZE  SOĞAN
MAYDANOZ
SIVI YAĞ
NANE
LİMON-NAR EKŞİSİ
TUZ
SARIMSAK
PUL BİBER
BEŞ TÜRLÜ
İSOT

YAPILIŞI:
1 KASE KISIRLIK ÜZERİNE FAZLACA KAYNAMIŞ SU BOCA EDİLİR.
İYİCE ÇALKALANDIKTAN SONRA ARTA KALAN SU DÖKÜLÜR..
BU ŞEKİLDE HEM KISIRINIZ ÇOK SULU OLMAMIŞ HEM DE KİRİ GİTMİŞ OLUR.
YAKLAŞIK 15-20 DK  ÜSTÜNE KAPAK KAPATILARAK DİNLEMEYE BIRAKILIR..
1 TAVAYA SIVI YAĞ KONUR,BİBER VE DOMATES SALÇASI İLAVE EDİLEREK KIZARTILIR.KIZARTILMASI KARIN AĞRIMASINI VE ŞİŞKİNLİĞİ AZALTIR.
KIZARTILDIKTAN SONRA BİR KÖŞEYE ALINIP ILIMASI BEKLENİR..
DOMATES,SALATALIK,TAZE SOĞAN,MARUL,NANE,MAYDANOZ DOĞRANIP BİR KABA ALINIR.
DİNLENMEYE BIRAKILAN KISIRLIĞA TUZ,SARIMSAK,BEŞ TÜRLÜ,İSOT,PUL BİBER KATILARAK YOĞURULUR..
BİR MÜDDET YOĞURULDUKTAN SONRA LİMON VE NAR EKŞİSİ EKLENİR.
BU ŞEKİLDE DE BİR SÜRE YOĞURULDUKTAN SONRA KIZARTILIP ILIMAYA BIRAKILAN SALÇALI SOS YOĞURULAN HARCA EKLENİR.. 
YOĞURULARAK HARCA İYİCE YEDİRİLİR.
DOĞRANAN SEBZELER HARCA EKLENEREK FAZLA BASKI UYGULAMADAN,SEBZELERİ FAZLASIYLA EZMEDEN KISA SÜRE YOĞURULUP TABAĞA ALINIP  İSTENİLEN ŞEKİLDE SERVİS EDİLİR..
AFİYET OLSUN;)






















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder