ISLAK KEK
MALZEMELER
3 YUMURTA
3 KAHVE FİNCANI UN
3 KAHVE FİNCANI ŞEKER
1 ÇAY BARDAĞI SÜT
1 PAKET VANİLYA
1 PAKETKAKAO
3 KAHVE FİNCANI UN
3 KAHVE FİNCANI ŞEKER
1 ÇAY BARDAĞI SÜT
1 PAKET VANİLYA
1 PAKETKAKAO
1 PAKET KABARTMA TOZU
ÜZERİ ICIN 1
1 PAKET ÇİKOLATA SOSU
1 PAKET KREM ŞANTİ
1 PAKET SÜT
ÜZERİ İÇİN 2
1 SU BARDAĞI SÜT
1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
1/2 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
1 ÇORBA KAŞIĞI KAKAO
Yumurta ve
şekeri 7-8 dakika çırpın.
Süt ve sıvı yağı ekleyip, 1-2 dakika daha
çırpın.
Eleyerek; kakao, vanilya, unu ve kabartma tozunu ekleyip tahta
kaşıkla karıştırın.
Yağlanmış kare borcam tepsiye hazırladığınız hamuru
boşaltın. 170 dakika ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin.
Üzeri için 1.tarifi kullanacaksanız çikolata sosu krem şanti ve sütü karıştırıp aralıksız karıştırarak pişirin.
Üzeri için 2.tarifi kullanacaksanız
tüm malzemeleri küçük bir tencerede karıştırın.
Kısık ateşte şeker
eriyene kadar karıştırarak ısıtın.
Kek ılındıktan sonra kare şeklinde
kesin.
Üzerine ılık sosu dökün. (kek sıcakken dökerseniz o sıcaklığı ile
sos pişecektir ve kekiniz kuru kalacaktır)
Servis tabağına alıp,
hindistan cevizi yada toz fıstık ile süsleyip servis yapın.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder