14 Mart 2014 Cuma

ISLAK KEK

ISLAK KEK

MALZEMELER

3 YUMURTA
3 KAHVE FİNCANI UN
3 KAHVE FİNCANI ŞEKER
1 ÇAY BARDAĞI SÜT
1 PAKET VANİLYA
1 PAKETKAKAO
1 PAKET KABARTMA TOZU

 

ÜZERİ ICIN 1

1 PAKET ÇİKOLATA SOSU
1 PAKET KREM ŞANTİ
1 PAKET SÜT

ÜZERİ İÇİN 2

1 SU BARDAĞI SÜT
1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
1/2 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
1 ÇORBA KAŞIĞI KAKAO
 

 

Yumurta ve şekeri 7-8 dakika çırpın. 
Süt ve sıvı yağı ekleyip, 1-2 dakika daha çırpın. 
Eleyerek; kakao, vanilya, unu ve kabartma tozunu ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. 
Yağlanmış kare borcam tepsiye hazırladığınız hamuru boşaltın. 170 dakika ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin. 
Üzeri için 1.tarifi kullanacaksanız çikolata sosu krem şanti ve sütü karıştırıp aralıksız karıştırarak pişirin.
Üzeri için 2.tarifi kullanacaksanız tüm malzemeleri küçük bir tencerede karıştırın. 
Kısık ateşte şeker eriyene kadar karıştırarak ısıtın. 
Kek ılındıktan sonra kare şeklinde kesin.
Üzerine ılık sosu dökün. (kek sıcakken dökerseniz o sıcaklığı ile sos pişecektir ve kekiniz kuru kalacaktır) 
Servis tabağına alıp, hindistan cevizi yada toz fıstık ile süsleyip servis yapın.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder