TAVUK SOTE
MALZEMELER
YARIM KG TAVUK GÖĞSÜ
1 TATLI KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
1 TATLI KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
3-4 ADET YEŞİL BİBER
1 SU BARDAĞI SICAK SU
3 DİŞ SARIMSAK
1 ADET SOĞAN
2 ADET DOMATES
KARABİBER
PUL BİBER
2 ADET DOMATES
KARABİBER
PUL BİBER
TUZ
YAPILIŞI
KUŞ BAŞI DOĞRANMIŞ TAVUKLAR ÜZERİNE SU KONARAK OCAĞA ALINIR.
SUYUNU ÇEKENE DEK PİŞİRİLİR.
YAĞ KONMUŞ TENCEREYE İNCE İNCE DOĞRANMIŞ BİBER VE SOĞANLAR KONUP KAVRULUR.
ÜZERİNE TAVUKLAR İLAVE EDİLİR KAVURMAYA DEVAM EDİLİR.
SALÇA,DOMATES,TUZ,KARABİBER,PUL BİBER,SARIMSAK VE SU KONUP KISIK ATEŞTE PİŞİRİLİR.
AFİYET OLSUN.
NOT:DİLERSENİZ MANTARDA KOYABİLİRSİNİZ,MANTARI TAVUKLA BİRLİKTE İLAVE EDEBİLİRSİNİZ.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder