ÇORBALAR

MERCİMEK ÇORBASI


MALZEMELER:

1 KASE KIRMIZI MERCİMEK
2 LİTRE SU
SIVI YAĞ
PUL BİBER
NANE
DOMATES SALÇASI
TUZ
ET SUYU(TABLET)

YAPILIŞI:

SU OCAĞA BIRAKILIP KAYNATILIR.
KAYNAYINCA MERCİMEK İLAVE EDİLİP PİŞMEYE BIRAKILIR..
İYİCE SUYU AZALIP LAPA GİBİ OLUNCA BLENDIR İLE KREM KIVAMINA GETİRİLİR..
TEKRARDAN ÜSTÜNÜ GEÇECEK MİKTARDA KAYNAR SU İLAVE EDİLİR..
KISA SÜRE DAHA PİŞİRİLİR..
FOKUR FOKUR KAYNAYINCA BAŞKA BİR TAVADA YAĞ KIZARTILIP SALÇA İLAVE EDİLİR.
KIZARAN SALÇAYA OCAK KAPATILIP NANE,PUL BİBER İLAVE EDİLİP KAYNAYAN MERCİMEĞE KATILIR.
TUZ VE ET SUYU TABLETİ  İLAVE EDİLİP  5 DK DAHA KAYNATILIP OCAKTAN ALINIR.
TUZ VE ETSUYUNUN EN SONDA KATILMASININ SEBEBİ ÇORBANIN KIVAMINI YOĞUNLAŞTIRMASINDAN ÖTÜRÜDÜR.
AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder