FIRINDA MANTAR
MALZEMELER
300 GR MANTAR
500 GR BIÇAK KIYMASI
5-6 ADET BİBER
4-5 ADET DOMATES
1 ADET KURU SOĞAN
100 GR KAŞAR PEYNİRİ
YARIM BARDAK SU
MAYDANOZ(İSTEĞE GÖRE)
KARABİBER
PUL BİBER
TUZ
YAPILIŞI
MANTARLAR 2 TATLI KAŞIĞI TUZ KATILAN SUYA BIRAKILIR 5-10 DK BEKLETİLİR.
DAHA SONRA SÜZÜLÜP TEKRAR YIKANIR.
KUYRUKLARI KOPARILARAK ŞEKİLDEKİ GİBİ YAĞLANMIŞ TEPSİYE DİZİLİR.
DİĞER YANDAN YAĞ KONMUŞ TAVAYA SOĞAN VE KIYMA AYNI ANDA KONARAK KAVURULUR.
KIZARDIKTAN SONRA OCAKTAN ALMAYA YAKIN,TUZ,PUL BİBER,KARABİBER KATILARAK OCAKTAN ALINIR.MAYDANOZDA KATILABİLİR.
PİŞİRİLEN HARÇ MANTARLARIN İÇİNE DOLDURULUR.
DOMATES VE BİBERLE SÜSLENEREK TUZ ÜZERİNE SERPİLİR.
YARIM BARDAK SUDA ÜZERİNDE GEZDİRİLİR.
ALÜMİNYUM FOLYO İLE KAPATILARAK FIRINA VERİLİR.
YAKLAŞIK 180 DERCEDE 25 DK ALÜMİNYUM FOLYO İLE PİŞİRİLİR,DAHA SONRA ALÜMİNYUM FOLYO ÜZERİNDEN ALINIP 20 DK DA BU ŞEKİLDE PİŞİRİLİR.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder