ARPA ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI
MALZEMELER
1 SU BARDAĞI PİRİNÇ
3 YEMEK KAŞIĞI ARPA ŞEHRİYE
3 SU BARDAĞI SICAK SU
ET SUYU(TABLET)
SIVI YAĞ VE TEREYAĞI
LİMON(1-2 DAMLA)
TUZ
YAPILIŞI
SIVI YAĞ VE TEREYAĞI TENCEREYE ALINIR.
ERİYEN YAĞA ARPA ŞEHRİYELER EKLENİR..
ARPA ŞEHRİYELER KIZARMAYA YÜZ TUTUNCA YIKANIP SÜZÜLEN PİRİNÇ İLAVE EDİLİR KARIŞTIRILIR.
2-3 DK BU ŞEKİLDE KAVURULUR.
3 BARDAK SICAK SU EKLENİR.TUZ,BİRKAÇ DAMLA LİMON(TEREYAĞI PİLAVI KARARTACAĞINDAN LİMON PİLAVIN BEYAZ RENGİNİ KORUMASINI SAĞLAYACAKTIR) VE ET SUYU TABLETİ KONUP TABLET ERİYİP
TUZU HER YERE DAĞILDIĞINDAN EMİN OLUNCAYA DEK 15-20 SANİYE KARIŞTIRILIP
TENCERENİN KAPAĞI KAPATILIR.
KISIK ATEŞTE SUYUNU ÇEKENE DEK PİŞİRİLİR.
AFİYET OLSUN.
NOT: ET SUYU TABLETİ KONMAYACAKSA TUZUNU DAHA FAZLA ATMAK GEREKİR.
TABLETTE TUZLU OLDUĞU İÇİN DİKKAT ETMEK GEREKİR.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder