25 Mart 2014 Salı

ARPA ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI

ARPA ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI


MALZEMELER

1 SU BARDAĞI PİRİNÇ
3 YEMEK KAŞIĞI ARPA ŞEHRİYE
3 SU BARDAĞI SICAK SU
ET SUYU(TABLET)
SIVI YAĞ VE TEREYAĞI 
LİMON(1-2 DAMLA)
TUZ

YAPILIŞI

SIVI YAĞ VE TEREYAĞI TENCEREYE ALINIR.
ERİYEN YAĞA ARPA ŞEHRİYELER EKLENİR..
  ARPA ŞEHRİYELER  KIZARMAYA YÜZ TUTUNCA YIKANIP SÜZÜLEN PİRİNÇ İLAVE EDİLİR KARIŞTIRILIR.
2-3 DK BU ŞEKİLDE KAVURULUR.
3 BARDAK SICAK SU EKLENİR.TUZ,BİRKAÇ DAMLA LİMON(TEREYAĞI PİLAVI KARARTACAĞINDAN LİMON PİLAVIN BEYAZ RENGİNİ KORUMASINI SAĞLAYACAKTIR) VE ET SUYU TABLETİ KONUP TABLET ERİYİP TUZU HER YERE DAĞILDIĞINDAN EMİN OLUNCAYA DEK 15-20 SANİYE KARIŞTIRILIP TENCERENİN KAPAĞI KAPATILIR.
KISIK ATEŞTE SUYUNU ÇEKENE DEK PİŞİRİLİR.
AFİYET OLSUN.
NOT: ET SUYU TABLETİ KONMAYACAKSA TUZUNU DAHA FAZLA ATMAK GEREKİR.
TABLETTE TUZLU OLDUĞU İÇİN DİKKAT ETMEK GEREKİR.




























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder