YUMURTALI ISPANAK
MALZEMELER
1 KİLO ISPANAK
1 YUMURTA
SIVI YAĞ
TUZ
YAPILIŞI
ISPANAK DOĞRANIP SİRKELİ SUDA 5 DK KADAR BEKLETİLİR.
SONRADA SÜZÜLÜP, TEKRARDAN MUSLUK ALTINDA İYİCE YIKANIR.
TENCEREYE KONUP KENDİ SUYUNDA KISIK ATEŞTE HAŞLANMAYA BIRAKILIR.
AĞZA ALINCA DİRİLİĞİ GİTMİŞSE OCAKTAN ALINIR .
1 YUMURTA AYRI BİR KAPTA ÇIRPILIP, SIVI YAĞ KONAN TENCEREYE İLAVE EDİLİR PİŞİRİLİR.
YUMURTA PİŞİNCE TENCEREDEN ALINIR BAŞKA BİR KABA KONUR.TENCERE DE KALAN YAĞA HAŞLANMIŞ ISPANAKLAR KONUR SIK ARALIKLARLA KARIŞTIRMAK KAYDI İLE 3-5 DK KAVRULUR.
DAHA SONRA PİŞİRİLEN YUMURTA İLAVE EDİLİR KARIŞTIRILARAK BU ŞEKİLDE DE 2-3 DK PİŞİRİLİR.
TUZU ATILIP OCAKTAN ALINIR SERVİS YAPILIR.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder