DOLMALAR

 



 MALZEMELER


1 BARDAK SUMAK(TOZ OLMAYACAK TANELİ OLACAK)
KURU PATLICAN
KURU BİBER
LAHANA YAPRAĞI
ASMA YAPRAĞI
2 SU BARDAĞI PİRİNÇ
YARIM KG KUŞBAŞI ET
1 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI
2 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
1 ADET BÜYÜK KURU SOĞAN
 YARIM SU BARDAĞI SIVIYAĞ
MAYDANOZ
KARABİBER
PUL BİBER
BEŞ TÜRLÜ
TUZ

YAPILIŞI 

PATLICAN, BİBER,LAHANA VE ASMA YAPRAKLARI SUDA HAŞLANIR.
ÖTE YANDAN SUMAK DIŞINDAKİ MALZEMELERLE HARÇ HAZIRLANIR.
YUMUŞAYAN PATLICAN,BİBER,LAHANA VE SARMA HAZIRLANAN İÇLE DOLDURULUP TENCEREYE DİZİLİR.
İÇLERİNE 1 ÇAY KAŞIĞI HARÇ DOLDURULMASI YETERLİDİR.
ZİRA PIŞİNCE PİRİNÇ ŞİŞECEKTİR ZATEN.
SUMAĞIN  ÜZERİNE 1,5 SU BARDAĞI SICAK SU KONUR DEMLENMEYE BIRAKILIR BİR SÜRE.
SUYUNUN RENGİ DEĞİŞİP PEMBELEŞİNCE SÜZGEÇTEN GEÇİRİLİP DOLMALARIN ÜZERİNE DÖKÜLÜR.
AYRIYETEN DE 1,5 SU BARDAĞI ILIK SU DA İLAVE EDİLİP KISIK ATEŞTE PİŞİRİLİR.

AFİYET OLSUN.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder