MEZELER


YOĞURTLU SEMİZ OTU



MALZEMELER

SEMİZ OTU
YOĞURT
NANE
SARIMSAK
TUZ

YAPILIŞI

YAPRAKLARI TEK TEK KOPARILAN SEMİZ OTU YIKANIR SÜZÜLÜR.
YOĞURTA DÖVÜLMÜŞ SARIMSAK,NANE,TUZ,EKLENİP İYİCE KARIŞTIRILIR.
DAHA SONRA SEMİZ OTU EKLENİP KARIŞTIRILIR.
SERVİS YAPILIR.
AFİYET OLSUN.

 


















 

 

 

YOĞURTLU MARUL MEZE


 


 MALZEMELER

 5 ADET MARUL YAPRAĞI
3 DİŞ SARIMSAK
4 ÇORBA KAŞIĞI YOĞURT
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
2-3 ADET CEVİZ(KONMAYABİLİRDE)
NANE


 YAPILIŞI

 MARUL YIKANIR İNCE İNCE KIYILIR.
YOĞURT BİR KABA ALINIR.DÖVÜLMÜŞ CEVİZ VE SARMISAK,TUZ VE NANE İLAVE EDİLİP İYİCE KARIŞTIRILIR.MARULDA İLAVE EDİLİP HARMANLANIR.SERVİSE KONUR.
AFİYET OLSUN.






















 YOĞURTLU HAVUÇ MEZE


MALZEMELER:

3 havuç,
1 yemek kaşığı ceviz,
1 yemek kaşığı mayonez,
3 sarımsak,
tuz,
yoğurt
sıvı yağ

YAPILIŞI:

 Havuçlar rendelenip yağda kızartılır..
Renkleri sarıya dönüşünce pişmiş demektir.. 
Diğer malzemeler karıştırılır..
 Ilımaya bırakılan havuçta harca katılır karıştırılır.Servis yapılır.
Afiyet Olsun..






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder