YOĞURTLU SEMİZ OTU
MALZEMELER
SEMİZ OTU
YOĞURT
NANE
SARIMSAK
TUZ
YAPILIŞI
YAPRAKLARI TEK TEK KOPARILAN SEMİZ OTU YIKANIR SÜZÜLÜR.
YOĞURTA DÖVÜLMÜŞ SARIMSAK,NANE,TUZ,EKLENİP İYİCE KARIŞTIRILIR.
DAHA SONRA SEMİZ OTU EKLENİP KARIŞTIRILIR.
SERVİS YAPILIR.
AFİYET OLSUN.
YOĞURTLU MARUL MEZE
MALZEMELER
5 ADET MARUL YAPRAĞI
3 DİŞ SARIMSAK
4 ÇORBA KAŞIĞI YOĞURT
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
2-3 ADET CEVİZ(KONMAYABİLİRDE)
NANE
YAPILIŞI
MARUL YIKANIR İNCE İNCE KIYILIR.
YOĞURT
BİR KABA ALINIR.DÖVÜLMÜŞ CEVİZ VE SARMISAK,TUZ VE NANE İLAVE EDİLİP
İYİCE KARIŞTIRILIR.MARULDA İLAVE EDİLİP HARMANLANIR.SERVİSE KONUR.
AFİYET OLSUN.
YOĞURTLU HAVUÇ MEZE
MALZEMELER:
3 havuç,
1 yemek kaşığı ceviz,
1 yemek kaşığı mayonez,
3 sarımsak,
tuz,
yoğurt
sıvı yağ
sıvı yağ
YAPILIŞI:
Havuçlar rendelenip yağda kızartılır..
Renkleri sarıya dönüşünce pişmiş
demektir..
Diğer malzemeler karıştırılır..
Ilımaya bırakılan havuçta
harca katılır karıştırılır.Servis yapılır.
Afiyet Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder