9 Mart 2014 Pazar

KURU KÖFTE

KURU KÖFTE



ekmek içi (yarım somun ekmek içi),
1 adet kuru soğan,
1 adet yumurta,
3 diş sarımsak,
1 çay kaşığı kimyon,
1 çay kaşığı karabiber,
tuz,
bir tutam maydanoz

Kuru soğan rendelenir iyice su altında yıkanır suyu sıkılır,ekmek içi su altında yıkanır ıslatılır suyu sıkılır, kıyma,ekmek içi,soğan,yumurta,sarımsak,tuz,karabiber kimyon,maydanoz karıştırılıp iyice yoğurulur.en az 10-15 dk.. ne kadar yoğurulursa o kadar güzel oluyor.. sonrada başka bir kaba alınıp streçlenip buzdolabına atılır.
En az 2 saat dinlendirilir..
                                      Sonrada çıkarılıp istenilen şekilde şekil verilerek kızartılır.
Ocağı büyük gözde ilkin yarım yapıp,ters yüz yapa yapa kızartıp son aşamada ısıyı artırırsanız köftelerin içinin                           çiğ kalmasını önler kuru olmasının önüne geçersiniz.
                                                                   Afiyet Olsun ;)













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder