ekmek içi (yarım somun ekmek içi),
1 adet kuru soğan,
1 adet yumurta,
3
diş sarımsak,
1 çay kaşığı kimyon,
1 çay kaşığı karabiber,
tuz,
bir tutam
maydanoz
Kuru soğan rendelenir iyice su altında yıkanır suyu sıkılır,ekmek içi su altında yıkanır ıslatılır suyu sıkılır, kıyma,ekmek içi,soğan,yumurta,sarımsak,tuz,karabiber kimyon,maydanoz karıştırılıp iyice yoğurulur.en az 10-15 dk.. ne kadar yoğurulursa o kadar güzel oluyor.. sonrada başka bir kaba alınıp streçlenip buzdolabına atılır.
Kuru soğan rendelenir iyice su altında yıkanır suyu sıkılır,ekmek içi su altında yıkanır ıslatılır suyu sıkılır, kıyma,ekmek içi,soğan,yumurta,sarımsak,tuz,karabiber kimyon,maydanoz karıştırılıp iyice yoğurulur.en az 10-15 dk.. ne kadar yoğurulursa o kadar güzel oluyor.. sonrada başka bir kaba alınıp streçlenip buzdolabına atılır.
En az 2 saat dinlendirilir..
Sonrada
çıkarılıp istenilen şekilde şekil verilerek kızartılır.
Ocağı büyük gözde
ilkin yarım yapıp,ters yüz yapa yapa kızartıp son aşamada ısıyı
artırırsanız köftelerin içinin çiğ kalmasını önler kuru olmasının önüne
geçersiniz.
Afiyet Olsun ;)
Afiyet Olsun ;)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder